×

Изаберите писмо

ћирилица | latinica

Обавештења

ЈАВНИ КОНКУРС:

 • ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ОБАВЉАЊЕ КОМУНАЛНИХ И ДРУГИХ ДЕЛАТНОСТИ ОД ОПШТЕГ ИНТЕРЕСА ЗА ГРАЂАНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СУРЧИН
 • ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА КАБЛОВСКА ДИСТРИБУЦИЈА, СУРЧИН
 • ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА НА ИЗГРАДЊИ И ОДРЖАВАЊУ ГАСОВОДНЕ МРЕЖЕ СУРЧИН
 • ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТА И РЕКРЕАЦИЈЕ, СУРЧИН

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ

Секретаријат за привреду града Београда је у буџету за 2017. годину планирао подстицајна средства за субвенционисање следећих грана пољопривреде:

 1. 50 милиона динара за воћарство и повртарство,
 2. 8 милиона динара за пчеларство,
 3. 19 милиона динара за сточарство и
 4. 38,1 милиона динара за обнову механизације.

Средства ће бити додељена расписивањем јавног огласа на који ће моћи да конкуришу сви носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава под условима наведених у конкурсу.

Време расписивања конкурса планирано је за прву половину фебруара 2017. године. Разлог због којех вас обавештавамо о конкурсу пре његовог објављивања је тај што ће  рангирање  бити по реду пријаве за субвенције. Ко пре поднесе пријаву веће су шансе да добије субвенције уколико испуњава опште услове конкурса. Битно је поднети пријаву у моменту објављивања конкурса а затим допуњавати документацију у складу са условима конкурса у периоду док је конкурс отворен.

Пријаве ће се предавати на писарницу Секретаријата за привреду, Краљице Марије 1, 11000 Београд.

Оно што је различито у односу на услове конкурса за 2016. годину а изнето на састанку одржаном у Секретаријату за привреду је следеће:

 1. Воћарство и повртарство – услови ће бити готово исти као прошле године (противградна мрежа и пластеници). Минимална површина за постављање пластеника биће од 3-5 ари. Пластеници ће моћи да се користе и за засаде јагода, малина, боровница, ароније, заштићено лековито биље...
 2. Пчеларство – моћи ће да се апликује за максимално 10 кошница и  до 65. 000 динара за опрему (врцаљка).

Услов по Закону да је пчелар мора бити уматичен! Мора имати минимум 5 кошница у поседу.

 1. Сточарство – у оквиру ове области биће додељена једна јуница са обавезом неотуђивања минимум 5 година. Услов ће бити минимум једно уматичено грло. Укупно ће бити додељено отприлике 60 јуница на територији града Београда.
 2. Механизација -  Субвенције се односе на покривање 80% трошкова набавке трактора снаге 50-60 KW без ПДВ.  Услов је да површина која се обрађује буде минимум 3 hа.

 Уколико сте заинтересовани да конкуришете за подстицајна средства за 2017. годину документација коју можете да припремите пре објављивања конкурса је следећа:

 1. фотокопија личне карте или очитана лична карта уколико је са чипом,
 2. потврда о активном статусу у Регистру пољопривредних газдинстава за 2017. годину – фотокопија,
 3. извод из катастра непокретности са подацима о власништву не старији од 6 месеци – фотокопија,
 4. оригинал или оверена фотокопија уговора о закупу ( мора бити оверен у суду, општини или код нотара)

По објављивању конкурса организоваћемо трибину на којој ћемо детаљно разјаснити и представити услове конкурса како би сте успешно допунили своје пријаве.

Ово обавештење вам прослеђујемо са жељом да што већи број вас , пољопривредника, са територије општине Сурчин узме учешће у конкурсу и добијете средства како би сте 2017. годину започели са новим и већим еланом.

TOP