×

Изаберите писмо

ћирилица | latinica

БОЈЧИНСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2019

Десети по реду, јубиларни, културно-уметнички фестивал „Бојчинско културно лето“, почиње 08. јуна 2019. године концертом "Биље Крстић и Бистрик оркестра" од 20 часова на отвореној летњој позоришној сцени у Бојчинској шуми у Прогару и реализоваће се наредна три месеци са великим бројем разноврсних програма. Манифестација се од 2009. године организује на отвореној летњој позорници у Прогару, у прелепом амбијенту столетне храстове шуме.

Бојчинска шума је заштићено природно добро на чијем улазу је смештена летња наткривена позоришна сцена са 500 седећих места, изграђена 2008. године. Због поплава које су нас задесиле, 2014. године је прекинут овај континуитет, али се 2015. године ГО Сурчин потрудила да поврати сјај ове манифестације, која се од тада одржава сваког викенда током летњих месеци. Манифестација је отвореног типа за све посетиоце, без улазница. Организатор манифестације је Културни центар Сурчин уз подршку Градске општине Сурчин.

Деценија "Бојчинског културног лета" је потврда квалитета манифестације и високог нивоа професионалности организатора али и великог броја посетилаца који као публика из године у годину долазе на ову традиционалну манифестацију. КЦ СУРЧИН

TOP Click to listen highlighted text!