×

Izaberite pismo

ћирилица | latinica

BOJČINSKO KULTURNO LETO 2019

Deseti po redu, jubilarni, kulturno-umetnički festival „Bojčinsko kulturno leto“, počinje 08. juna 2019. godine koncertom "Bilje Krstić i Bistrik orkestra" od 20 časova na otvorenoj letnjoj pozorišnoj sceni u Bojčinskoj šumi u Progaru i realizovaće se naredna tri meseci sa velikim brojem raznovrsnih programa. Manifestacija se od 2009. godine organizuje na otvorenoj letnjoj pozornici u Progaru, u prelepom ambijentu stoletne hrastove šume.

Bojčinska šuma je zaštićeno prirodno dobro na čijem ulazu je smeštena letnja natkrivena pozorišna scena sa 500 sedećih mesta, izgrađena 2008. godine. Zbog poplava koje su nas zadesile, 2014. godine je prekinut ovaj kontinuitet, ali se 2015. godine GO Surčin potrudila da povrati sjaj ove manifestacije, koja se od tada održava svakog vikenda tokom letnjih meseci. Manifestacija je otvorenog tipa za sve posetioce, bez ulaznica. Organizator manifestacije je Kulturni centar Surčin uz podršku Gradske opštine Surčin.

Decenija "Bojčinskog kulturnog leta" je potvrda kvaliteta manifestacije i visokog nivoa profesionalnosti organizatora ali i velikog broja posetilaca koji kao publika iz godine u godinu dolaze na ovu tradicionalnu manifestaciju. KC SURČIN

TOP Click to listen highlighted text!